Alt, hvad du skal vide om en fritstående terrasseoverdækning

En terrasse, der ligger længere ude i haven på afstand af huset, synes måske ved første øjekast at være en skør ide. Alligevel vælger stadig flere en fritstående terrasse og en fritstående terrasseoverdækning. For at kunne nyde solen længere for eksempel, eller for virkelig at kunne isolere sig med en god bog, en dram eller en gammel ven.

Er en fritstående terrasseoverdækning en god ide?

En fritstående terrasseoverdækning gør din siddekrog i baghaven til en rigtig terrasse, hvor du også kan opholde dig, hvis vejret er mindre godt - eller hvis du helst ikke vil udsætte din hud for for megen sol. Det giver således mere komfort og flere muligheder end en siddekrog i fri luft.

At din terrasse ligger længere væk fra huset, er både en fordel og en ulempe. Du har mere ro og fred, men du skal gå noget længere med drikkevarerne fra køkkenet. Medmindre du da har et udekøkken eller henter grillen derhen.

Sideelementer, så du får en rigtig havestue

Vil du være sikker på, at du altid kan sidde på din fritstående terrasse, ligegyldig hvordan vejrudsigten er? Ved at supplere din terrasseoverdækning med praktiske sideelementer er du også beskyttet imod vinden. Du generes således ikke af træk og befinder dig næsten som i en rigtig havestue. På denne måde bliver din fritstående terrasse en rigtig udvidelse af din bolig. Brug således for eksempel roligt det afsides værelse som hobbyrum eller børnekrog til dine børn.

Hvilke terrasseoverdækninger kan du vælge?

Der er rigtig mange terrasseoverdækninger, som gør din fritstående terrasse til et rigtigt blikfang. Se f.eks. på følgende modeller:

  • Algarve er en fiks terrasseoverdækning med lameltag. Du kan let supplere denne konstruktion med ekstra skærme, der giver yderligere beskyttelse.
  • Camargue er overdækningen med de fleste muligheder, såvel med hensyn til sideelementer som tilbehør. Tænk på opvarmningsmuligheder, glasvægge og hip LED-belysning.
  • Lameltaget på Skye-terrasseoverdækningen kan skydes helt op, så du let kan tilpasse dig vejret.

Anmod om vores inspirationsbrochure

Lad dig inspirere af vores mange vellykkede projekter, og se de forskellige modeller og det store udvalg af tilbehør.